Opstapdagen elektrische fietsen

De Cocksdorp – Van der Linde Fietsen Texel is een begrip op het eiland. Al vele decennia een goed adres om een fiets te kopen of te huren.

Bij Van der Linde staat het niet stil. De winkel in de Koog, voorheen Bruining Nikadel, gaat verder onder de naam Van der Linde Fietsen. De winkel in De Koog heeft zich meer gespecialiseerd in race-, mountainbike, sportieve- en stads-fietsen. De winkel in De Cocksdorp specialiseert zich in elektrische- en stads-fietsen.

Van der Linde Fietsen in De Cocksdorp houdt zaterdag 4 en zondag 5 april opstapdagen voor elektrische fietsen. Op bedie dagen is het mogelijk om van 10:00 tot 17:00 een elektrische fiets te proberen. De ontwikkeling van de elektrische fietsen is de laatste jaren enorm snel gegaan. Van het taboe dat er voorheen op rustte is geen sprake meer. Waren het voorheen hoofdzakelijk ouderen die op elektrische fietsen reden, de laatste jaren gaat de gemiddelde leeftijd van elektrische fiets gebruikers omlaag. Voor woon-werkverkeer gebruiken steeds meer Texelaars een elektrische fiets, maar niet alleen daarvoor; ook om naar school te gaan, om boodschappen te halen of de kinderen te vervoeren. Daarvoor bestaan tegenwoordig handige bakfietsen, die je steeds meer in straatbeeld ziet. Op een eiland waar het bijna altijd waait, is zo’n elektrische fiets een uitkomst.

Maar welke fiets past bij mij? Want er zijn allerlei merken en types. John van Dompselaar: ‘We verkopen hier in de Cocksdorp meer dan zes merken elektrische fietsen, zoals Sparta, Batavus, Gazelle, Cortina, Cannondale en Koga. Die merken hebben samen wel honderd verschillende types. Er is dus veel keus, maar klanten hebben ook allemaal hun eigen wensen. Fabrikanten spelen daar op in. Elektrische fietsen met voorop een mand, met een bak waarin je je kinderen naar school kunt brengen, elektrische mountainbikes en noem maar op. Met motor in het voorwiel, in het achterwiel, het midden, de accu verwerkt in het frame of onder de bagagedrager. Dat laatste is weer van invloed op de gewichtsverdeling en wegligging.’ En je hebt tegenwoordig E-bikes die tot veertig kilometer per uur gaan. Ook daar komt steeds meer vraag naar. Kortom: mogelijkheden te over. De opstapdag is een goede gelegenheid een elektrische fiets te proberen en te testen welke type het best bij u past. U bent van harte welkom!

Reageren is uitgeschakeld voor dit bericht.