John van Dompselaar

John van Dompselaar

Specialist E-Bikes

Een jongen uit het dorp

Het is wel zo netjes om mijzelf eerst even voor te stellen: mijn naam is John van Dompselaar, een geboren en getogen Durper (maar nu toch voor de liefde van mijn leven verkast naar de grote stad). Ik ben er eentje van Johan van Dompselaar & Bea Dros de voormalig eigenaren van restaurant en snackbar Topido. Kortom opgegroeid in een horecagezin waar altijd hard gewerkt werd. De horecabranche zelf heeft mij nooit getrokken, niet omdat ik niet van hard werken houd, maar omdat toch liever met techniek aan de gang was en zelfs water koken lukte mij niet! Zelf ben ik bij toeval in het tweewieler vak terecht gekomen, waar ik trouwens nu zo’n 13 jaar later nog steeds geen spijt van heb.

Na een jaartje op zaterdag en in de vakantieperiode bij van der linde fietsen aan de gang te zijn vond ik het sleutelen aan fietsen steeds leuker worden, ook het helpen van klanten in de winkel of het fietsen verhuren werd steeds mooier! Vooral als je weet dat ik best wel verlegen was en geen woord Duits sprak, maar toch haalde ik hier steeds meer voldoening uit en ik begon een aardig woordje over de grens te praten ( wat soms gepaard ging met handen en voeten)

Van vakantiebaan naar vaste baan

Omdat mijn interesse steeds meer richting de fietsen, techniek en de klanten ging besloot ik mee te gaan met een collega die tweewielertechniek deed aan het horizon college in Heerhugowaard. Nog geen maand later was ik gestop met de MTS en zat ik op school in Heerhugowaard! Na dit afgerond te hebben ging ik verder met specialisten trainingen en dit vooral op het gebied van de elektrische fiets. De elektrische fiets was toen een nieuw product en we hadden slechts de keus uit 2 modellen. Dit is nu bijna niet meer voor stellen, zeker niet wanneer je een rondje loopt door onze net vernieuwde showroom. Na deze studie heb ik nog een 2 jaar Retail management er aangeplakt om beter te kunnen begrijpen wat er in de winkel gebeurt. Nu wordt er nog steeds van ons verwacht dat we elk jaar 5 tot 10 dagen dealer trainingen volgen om de kennis op pijl te houden en mee te kunnen met de nieuwste technieken.

Voor mij zijn mensen meer dan alleen een klant

In de jaren dat ik hier nu werk bouw je een band op met veel klanten die op een gegeven moment ook speciaal voor jou komen of worden door doorgestuurd door tevreden familieleden of vrienden. Dit geeft je wel extravoldoening dat je mensen blij zijn met hun aankoop of reparatie.

Het is nooit 1 dag hetzelfde bij Van der Linde Fietsen

Ook maak je in die jaren veel bijzonders mee, ik denk dat wel een boek kan schrijven vol met allemaal anekdotes en gekkigheid wat er gebeurd is!

Een mooi voorbeeld is dat er vijf dames binnen kwamen om tandems te huren. Zij wilde perse op een tandem het eiland over maar met 5 mensen gaat dat wel wat lastig. Als oplossing ben ik een dag verhuurt aan deze 5 dames zodat ze alsnog een rondje over het eiland konden. Fantastisch!

Een ander leuk voorbeeld is dat je fietsen verhuurd en zegt als er wat is dat ze altijd kunnen bellen, en vervolgens nachts om 4 uur bellen om melden dat ze in de koog staan en de sleutel kwijt zijn! Het vervelende zoontje van de baas tijdens de markt in een honden banch aan de weg zetten met een bortje niet voeren!Er is geen dag hetzelfde bij ons.

Het fietsvirus heeft ook mij te pakken

Zelf ben ik in de loop van de tijd ook besmet geraakt met het fietsvirus. Het begon met heel af en toe een rondje op de mountainbike. Dit heel af en toe, werd wekelijks toertochten fietsen. Na 2 jaar op de mountainbike toch de overstap gemaakt richting de race fiets. Waar ik bang voor was, was dat het fietsen op de racefiets me zou gaan vervelen maar niets is minder waar.

In 2012 heb ik ook voor het KWF de Alp d’Huzes gereden, dit is een van de mooiste dingen die ik heb meegemaakt op de fiets. Zo veel mensen die voor, of beter gezegd tegen kanker die bergen op fietsen. Met de gedachte aan de mensen die zei verloren zijn aan deze slopende ziekte! Kippenvel!

Mijn eigen fiets

Er werd mij ook nog gevraagd om in dit stukje te schrijven wat voor mij de mooiste, bijzonders te of beste fiets is. Ik vind het moeilijk hier 1 antwoord op te geven. Alles veranderd zo snel in de fietswereld. Zelf rijd ik op een mooi carbon Cannondale 29er met een LEFTY, maar heb ook een stalen beachracer waar ik met lekker weer op spring! Of een Sparta Pick-up waar ik op maandag morgen mijn rondje door de burg mee doe voor de boodschappen. Het maakt mij niet uit, fietsen is voor mij ontspannen en het maakt dus niet uit op wat voor fiets!

Mochten jullie toch nog vragen hebben of dit stukje of wat willen weten over fietsen ik ben van dinsdag tot en met zaterdag te vinden bij ons filiaal in De Cocksdorp, ik zorg er voor dat de koffie klaar staat!

P.s ben ik er niet dan zit ik op misschien wel op de fiets!

John van Dompselaar:
Leeftijd: 30
Vestiging: De Cocksdorp
Fiets: Sparta Pick-Up