John van Dompselaar

John van Dompselaar

Specialist E-Bikes

Een jongen uit het dorp

Het is wel zo netjes om mijzelf eerst even voor te stellen: mijn naam is John van Dompselaar, een geboren en getogen Durper (maar nu toch voor de liefde van mijn leven verkast naar de grote stad). Ik ben er eentje van Johan van Dompselaar & Bea Dros de voormalig eigenaren van restaurant en snackbar Topido. Kortom opgegroeid in een horecagezin waar altijd hard gewerkt werd. De horecabranche zelf heeft mij nooit getrokken, niet omdat ik niet van hard werken houd, maar omdat toch liever met techniek aan de gang was en zelfs water koken lukte mij niet! Zelf ben ik bij toeval in het tweewieler vak terecht gekomen, waar ik trouwens nu zo’n 13 jaar later nog steeds geen spijt van heb.

Na een jaartje op zaterdag en in de vakantieperiode bij van der linde fietsen aan de gang te zijn vond ik het sleutelen aan fietsen steeds leuker worden, ook het helpen van klanten in de winkel of het fietsen verhuren werd steeds mooier! Vooral als je weet dat ik best wel verlegen was en geen woord Duits sprak, maar toch haalde ik hier steeds meer voldoening uit en ik begon een aardig woordje over de grens te praten ( wat soms gepaard ging met handen en voeten)

Van vakantiebaan naar vaste baan

Omdat mijn interesse steeds meer richting de fietsen, techniek en de klanten ging besloot ik mee te gaan met een collega die tweewielertechniek deed aan het horizon college in Heerhugowaard. Nog geen maand later was ik gestop met de MTS en zat ik op school in Heerhugowaard! Na dit afgerond te hebben ging ik verder met specialisten trainingen en dit vooral op het gebied van de elektrische fiets. De elektrische fiets was toen een nieuw product en we hadden slechts de keus uit 2 modellen. Dit is nu bijna niet meer voor stellen, zeker niet wanneer je een rondje loopt door onze net vernieuwde showroom. Na deze studie heb ik nog een 2 jaar Retail management er aangeplakt om beter te kunnen begrijpen wat er in de winkel gebeurt. Nu wordt er nog steeds van ons verwacht dat we elk jaar 5 tot 10 dagen dealer trainingen volgen om de kennis op pijl te houden en mee te kunnen met de nieuwste technieken.

Voor mij zijn mensen meer dan alleen een klant

In de jaren dat ik hier nu werk bouw je een band op met veel klanten die op een gegeven moment ook speciaal voor jou komen of worden door doorgestuurd door tevreden familieleden of vrienden. Dit geeft je wel extravoldoening dat je mensen blij zijn met hun aankoop of reparatie.

Het is nooit 1 dag hetzelfde bij Van der Linde Fietsen

Ook maak je in die jaren veel bijzonders mee, ik denk dat wel een boek kan schrijven vol met allemaal anekdotes en gekkigheid wat er gebeurd is!

Een mooi voorbeeld is dat er vijf dames binnen kwamen om tandems te huren. Zij wilde perse op een tandem het eiland over maar met 5 mensen gaat dat wel wat lastig. Als oplossing ben ik een dag verhuurt aan deze 5 dames zodat ze alsnog een rondje over het eiland konden. Fantastisch!

Een ander leuk voorbeeld is dat je fietsen verhuurd en zegt als er wat is dat ze altijd kunnen bellen, en vervolgens nachts om 4 uur bellen om melden dat ze in de koog staan en de sleutel kwijt zijn! Het vervelende zoontje van de baas tijdens de markt in een honden banch aan de weg zetten met een bortje niet voeren!Er is geen dag hetzelfde bij ons.

Het fietsvirus heeft ook mij te pakken

Zelf ben ik in de loop van de tijd ook besmet geraakt met het fietsvirus. Het begon met heel af en toe een rondje op de mountainbike. Dit heel af en toe, werd wekelijks toertochten fietsen. Na 2 jaar op de mountainbike toch de overstap gemaakt richting de race fiets. Waar ik bang voor was, was dat het fietsen op de racefiets me zou gaan vervelen maar niets is minder waar.

In 2012 heb ik ook voor het KWF de Alp d’Huzes gereden, dit is een van de mooiste dingen die ik heb meegemaakt op de fiets. Zo veel mensen die voor, of beter gezegd tegen kanker die bergen op fietsen. Met de gedachte aan de mensen die zei verloren zijn aan deze slopende ziekte! Kippenvel!

Mijn eigen fiets

Er werd mij ook nog gevraagd om in dit stukje te schrijven wat voor mij de mooiste, bijzonders te of beste fiets is. Ik vind het moeilijk hier 1 antwoord op te geven. Alles veranderd zo snel in de fietswereld. Zelf rijd ik op een mooi carbon Cannondale 29er met een LEFTY, maar heb ook een stalen beachracer waar ik met lekker weer op spring! Of een Sparta Pick-up waar ik op maandag morgen mijn rondje door de burg mee doe voor de boodschappen. Het maakt mij niet uit, fietsen is voor mij ontspannen en het maakt dus niet uit op wat voor fiets!

Mochten jullie toch nog vragen hebben of dit stukje of wat willen weten over fietsen ik ben van dinsdag tot en met zaterdag te vinden bij ons filiaal in De Cocksdorp, ik zorg er voor dat de koffie klaar staat!

P.s ben ik er niet dan zit ik op misschien wel op de fiets!

John van Dompselaar:
Leeftijd: 30
Vestiging: De Cocksdorp
Fiets: Sparta Pick-Up

Douwe Vonk

Winkelmedewerker

Geboren en getogen Texelaar

Mijn naam is Douwe Vonk, geboren en getogen Texelaar. Na mijn middelbare school op Texel heb ik in juli 2013 heb mijn diploma MBO 4 Zelfstandig ondernemer gehaald aan het ROC te Schagen.

Nooit te oud om te leren

Na een carrière in het verzekeringswezen en een paar jaar detailhandel ben ik bij Van der Linde terechtgekomen. Bij Van der Linde Fietsen heb ik mijn laatste jaar van de opleiding afgerond. Na een jaar cursussen gevolgd te hebben voor elektrische fietsen ben ik weer aan een studie begonnen aan het NCOI – HBO Small Business en Retail management.

Geen dag is hetzelfde

Bij Van der Linde Fietsen, richt ik me vooral op de winkels en het magazijn. De grote variatie bij Van der Linde Fietsen spreekt mij erg aan. Zo ben je een hele dag fietsen aan het verhuren, zo heb je ook dagen dat je werkplaats aan het helpen bent om alle reparaties tijdig af te hebben. Meestal ben ik in de winkel te vinden alles op orde te houden. En dan gaat het vooral om het voorraad beheer de laatste trends te laten zien en altijd proberen de klant zo goed mogelijk te helpen.

Zelf ben ik ook gaan fietsen sinds ik bij Van der Linde werkzaam ben. Elke dag op de fiets vanaf den burg naar het werk in de koog. En in het weekend een rondje met vrienden op de weg. Vooral toertochten spreken mij erg aan, op deze manier zie ik telkens een nieuw stukje van Nederland.

Een echte alleskunner!

Me favoriete fiets is moeilijk te zeggen alleen op dit moment denk ik aan de Cannondale Slate. Een mountainbike, cyclo crosser en racefiets in 1. Een echte alleskunner! Een mooie complete fiets waarmee ik in elk seizoen de weg op kan. Het maakt niet uit waar je rijdt, het is mogelijk met de Cannondale Slate.

Douwe Vonk:
Leeftijd: 26
Vestiging: De Koog
Fiets: Canondale Caad X

Douwe Vonk
Erwin de Ridder

Erwin de Ridder

Specialist ATB

Een leven vol Van der Linde

Mijn naam is Erwin de Ridder, ben 23 jaar oud en woon mijn hele leven al op Texel. Sinds mijn 16e ben ik werkzaam bij Linde Groep Texel B.V. Ik ben begonnen met een stage van twee weken vanuit OSG De Hogeberg, mijn middelbare school, dit beviel me zo goed dat ik er uiteindelijk ben blijven werken tijdens de weekenden en vakanties. Na de OSG ben ik naar het Clusius College in Hoorn gegaan, hier heb ik de opleiding Commercieel Ondernemen afgerond op MBO-4 niveau. Tijdens de vier jaar durende opleiding heb ik wederom bij Van der Linde Texel stage gelopen.

Een baan voor het leven!

Nadat ik de opleiding in 2012 heb afgerond, heb ik voor mijzelf voorgenomen om nog een tijdje bij van der Linde te blijven werken. In de zomerperiode wisselde ik mijn werkdagen af tussen de verschillende vestigingen de Koog en de Cocksdorp. In beide filialen stond ik zowel in de werkplaats als in de winkel. Daarnaast werkte ik ook bij de Bevoorrading op de jachthaven, waar ik in de mini-supermarkt stond en voor de fietsverhuur verzorgde.

Ik heb het bij van der Linde zo naar me zin dat ik er nog steeds werkzaam ben. Door de jaren heen heb ik veel cursussen gevolgd, veel technische maar ook veel cursussen met betrekking tot de verkoop en de winkel. Afgelopen jaar heb ik de cursus Branchespecialist succesvol afgerond, dit is een cursus waarbij alles word getoetst met betrekking tot de desbetreffende branche, in ons geval de tweewieler branche. Onderdeel van deze cursus was advies tijdens verkoop gesprekken, reparatie aanname, derailleur systemen ombouwen, hydrolyse remsystemen aanpassen, wielen ombouwen, nagenoeg alles waarmee ik dagelijks in aanraking kom werd besproken en getoetst. Kortom een veelzijdige cursus!

Van fietsen maken tot timmerman

Tot en met eind 2015 stond ik voornamelijk in de Cocksdorp, mijn werkzaamheden hier bestonden vooral uit het uitvoeren van reparaties aan klanten fietsen, en het verkopen van nieuwe fietsen. Begin 2015 heb ik samen met oud-collega Erwin Goenga de winkel van der Linde de Koog compleet verbouwd. De winkel is hierbij uitgebreid en gevuld met een compleet nieuw assortiment fietsen, onderdelen en accessoires. Eind 2015 hebben we samen de twee werkplaatsen in de Koog, bij Fiets-Inn en van der Linde, volledig op zijn kop gegooid en opnieuw ingericht. Hier hebben wij nieuwe werkplaatsen geplaatst met een nieuw en uitgebreider assortiment gereedschap en tevens meerdere werkplaatsen voor onze collega’s gecreëerd.

Kort daarna hebben we ook de complete showroom in de Cocksdorp op verbouwd. De verouderde showroom is ook in De Cocksdorp aangepast naar de stijl van ons filiaal in de Koog, dezelfde vloer met steigerhouten afwerking in combinatie met dezelfde soort stellingen waarin we ons uitgebreide winkel assortiment presenteren.

Sinds de zomer van 2015 werkte ik op twee locaties, namelijk een aantal dagen in de Koog en een aantal dagen in de Cocksdorp met John. Hierdoor heb ik veel geleerd over het volledige aanbod in fiets van Van der Linde Fietsen.

Er zijn altijd kansen bij Van der Linde Fietsen

Sinds begin 2016 heeft Erwin ons helaas moeten verlaten en heb ik zijn taak binnen het bedrijf overgenomen. Sindsdien ben ik volledig werkzaam in de Koog. Het werk bij van der Linde maakt het leuk omdat er veel uitdaging in het werk zit en de werknemers veel vrijheid krijgen om bepaalde dingen te doen en te ontwikkelen.

Ook krijgen we veel ruimte om onszelf te ontwikkelen en door te groeien, bijvoorbeeld cursussen en trainingen volgen waar onze baas altijd voor open staat. In de jaren dat ik hier gewerkt heb, is het bedrijf enorm gegroeid. Maar ook uitbreiding van het personeel, showroom en huurartikelen.

Er gaat geen dag voorbij zonder een verrassing

Er is geen enkele dag bij Van der Linde Fietsen waarvan ik weet hoe mijn dag er precies uit ziet. Zo kan het voorkomen dat er een vertegenwoordiger in de winkel is, ik de winkel aan het updaten ben, er klanten geholpen moeten worden bij hun nieuwste aankoop, een fiets tussendoor gerepareerd moet worden. U begrijpt er is geen dag hetzelfde!

Geen fiets is hetzelfde

Ik heb eigenlijk geen favoriete fiets, elke fiets heeft iets unieks. Bij elektrische fietsen is het mooi om te zien hoe deze in de laatste jaren ontwikkeld zijn. Elk jaar komen er nieuwe, krachtigere, kleinere en zuinigere motoren en ook de accu’s worden steeds kleiner en de actieradius steeds groter. Een aantal jaar geleden was het nog bijzonder om te zien dat je kon zien hoeveel kilometer je nog kon fietsen, tegenwoordig zit er navigatie op, kan je thuis je routes plannen en uploaden naar je display.

Ook het werken met mountainbikes en racefietsen vind ik uitdagend. Het materiaal wordt lichter en stijver en alles word steeds beter afgewerkt. Een aantal jaar geleden was alles nog 26” tegenwoordig zijn ze bijna antiek en rijden er alleen nog maar 29” rond. Zo ook de Lefty van Cannondale blijft interessant om te zien, één voorvorkpoot maar toch sterker dan een dubbele.

Doordat we een enorme diversiteit aan fietsen hebben, van elektrisch tot aan racefiets en van een mountainbike tot aan een stadsfiets, krijgen we veel verschillende doelgroepen in de winkel, van jong tot oud. Gelukkig hebben wij voor iedereen een fiets!

Erwin de Ridder:
Leeftijd: 24
Vestiging: De Koog
Fiets: Cortina U4