Vanmmidag bellen? Niet aan het einde van de middag de komende drie weken!

De komende drie weken ben ik niet bereikbaar tussen 15:00 en 17:30! Waarom? Dat is logisch, de komende drie weken zit ik namelijk aan de buis gekluisterd op dat tijdstip. Kijk ik naar de prachtige kerken, de mooie kastelen en bovenal het voorspellende en soms tenenkrommende commentaar van Maarten Ducrot en Herbet Dijkstra. Ja ik ben tourliefhebber met heel mijn hart.

Vanaf jongs af aan staat bij ons thuis de tour aan. Dat is natuurlijk ook niet zo gek aangezien ik geboren en opgegroeid ben in een fietsfamilie. Heerlijk vind ik dat, ’s middags op de bank ploffen en dan rustig naar de climax van de dag toeleven. Het verveeld nooit!

Ondanks dat ik mijzelf een decennia heb laten voorliegen door mijn destijds grote idool Lance Armstrong kijk ik tot de dag van vandaag nog steeds. Dus afgehaakt? Nee, ik ben integendeel alleen maar een grotere fan geworden van het wielrennen (kijken).

Maar de meeste kijkers fietsen ook zelf. Dat doe ik niet! Want stel je toch is voor dat ikzelf moe zou raken. Nee ik kijk liever naar mensen die de longen uit hun lijf fietsen. Mijn vrienden verklaarde me destijds voor gek, je gaat toch niet zitten kijken naar een stel malloten op een fiets. Eigenlijk is het inderdaad wel gek, 198 man op een fiets die een afstand afleggen van heb ik jou daar! Toch heeft het iets heroïsch als ik die mannen zie verzuren op een col om vervolgens toch nog een reservetank te vinden, ik kan daar echt oprecht van genieten.

Zo ook de komende drie weken. Samen met mijn vrouw, ik ben een geluksvogel ook zij is opgegroeid met het fenomeen naar de Tour kijken, zit ik de komende drie weken voor de beeldbuis. Het wordt een bijzondere tour aangezien het parcours relatief gezien ‘’gemakkelijk is’’. Weinig aankomsten bergop, weinig kilometers aan tijdrit en bovenal de grootste kanshebber doet niet mee. We zijn tenslotte tegenwoordig allemaal fan van Tom Dumoulin. Ik zet mijn pijlen voor deze tour (wederom) op Froome. Dat kleine iele mannetje uit Nairobi waar ik sinds dag één fan van ben!

Klein uistapje waar ik me wel over verbaas bij het verhaal van Chris Froome. De beste man is geboren in Nairobi in Kenia. Een Keniaan op de fiets dat zie je niet elke dag, zelfs niet op het toeristische Texel. Ik durf zelfs te wedden dat Kenianen liever een berg op rennen dan fietsen!  Wat heb ik trouwens gescholden tijdens de editie dat hij voor Wiggings reed. De tour die eigenlijk niet Bradley maar Chris had moeten winnen. De sterkste renner hoort immers ’s werelds grootste wielerevenement te winnen. Ondanks zijn slechte voorseizoen voorzie ik de komende drie weken geen problemen voor Team Sky en Chris Froome. Wordt het dan ook saai, nee we krijgen vuurwerk te zien in deze Tour!

Naast dat ik tussen 16:00 en 18:00 niet bereikbaar ben, ben ik ook ’s avonds moeilijk(er) bereikbaar. Want ja wanneer de helden zijn gefinisht en ik mijn dochter in bed heb gelegd en er gegeten is beginnen de praatprogramma’s. De achtergronden, de analyses en de interviews ik moet en zal het gezien hebben!

Vanochtend kwam ik op het idee om jullie de komende drie weken te vermoeien met mijn kijk op de Tour de France. Op mijn manier zoals ik ben: serieus maar met een knipoog.  Ik durf me zelfs wel te wagen aan een kleine voorspelling voor de proloog voor vandaag:

  1. Primoz Roglic
  2. Vasil Kiryienka
  3. Jos van Emden

Wil je me vanmiddag spreken? Tussen 15:00 en 17:30 ben ik niet bereikbaar!

Tot morgen!

Reageren is uitgeschakeld voor dit bericht.